Vesti

Poziv na trodnevnu obuku - "Mehanizmi borbe protiv korupcije u Srbiji"

 Ako ste srednjoškolka/srednjoškolac, studentkinja/student, aktivistkinja/aktivista, političarka/političar od 16 do 25 godina i aktivno učestvujete u radu vašeg đačkog parlamenta, studentske organizacije, omladinske organizacije, kancelarije za mlade ili podmlatku političke partije ili imate plan da se na takav ili sličan način društveno angažujete: 

Kancelarija za mlade u Beogradu i Regionalna Kancelarija za mlade u Novom Sadu - u saradnji sa organizacijom World Learning - program Community Connections i učesnici njihovog programa „Uspešna primena Zakona o sukobu interesa" iz Agencije za borbu protiv korupcije, Državne revizorske institucije, Transparentnosti Srbija, Stalne konferencije gradova i opština, novinske agencije BETA i Radio Zrenjanina, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji - ima zadovoljstvo i čast da vas pozove na trodnevnu obuku "Mehanizmi borbe protiv korupcije u Srbiji". Obuke će biti organizovane u Beogradu i Novom Sadu.

BEOGRAD: Obuka će se održati u dva termina, za dve grupe, u hotelu „Palace", Topličin venac 23.

  • Prva grupa: od 11. do 13. marta 2011. Godine
  • Druga grupa: od 18. do 20. marta 2011. godine

NOVI SAD: Obuka će biti održana u maloj multimedijalnoj sali Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 1 (Univerzitetski kampus).

  • Od 1. do 3. aprila 2011. godine.

Tom prilikom biće predstavljeni mehanizmi borbe protiv korupcije u Srbiji, kao i važnost njenog detektovanja i adekvatnog reagovanja. Pored toga, obuka će predstavljati i priliku za razmenu mišljenja o ulozi različitih aktera u društvu, a posebno mladih, u sprečavanju korupcije. Cilj obuke je jačanje kapaciteta mladih kroz nalaženje načina za njihovo uključivanje u aktivnosti podizanja nivoa svesti njihovih vršnjaka o ovoj temi, kao i jačanje njihovog i, posredno, integriteta institucija i društva u celini.

Prednost će imati oni mladi ljudi koji su svesni važnosti rešavanja problema korupcije, koji su spremni da se aktivno uključe u aktivnosti vezane za tu temu, kao i oni koji se ovom temom žele baviti teoretski (pisanje seminarskih, diplomskih radova i master teza). Broj učesnika je 20 po grupi. Samo polaznici koji učestvuju sva tri dana obuke, dobijaju sertifikat o pohađanju obuke. Troškove za put i smeštaj polaznici obuke snose sami.

U nastavku možete preuzeti pozivno pismo na obuke i prijavni formular.