Vesti

Lokalne vlasti Srbije na putu ka Evropskoj uniji

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u okviru projekta "Uspostavljanje mreže EU službenika u pilot gradovima u Srbiji" koji sprovodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kroz program "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva", a kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC), organizuje forum „Lokalne vlasti Srbije na putu ka EU". Skup će biti održan u sredu, 23. februara 2011. godine, sa početkom u 11:00 časova, u hotelu „Holidej In", Španskih boraca 74, Novi Beograd.

Tom prilikom biće predstavljena iskustva u radu i uloga EU službenika u lokalnim sredinama, kao i važnost i značaj uspostavljanja ovog mehanizma na lokalnom nivou u kontekstu praćenja procesa evropskih integracija, praćenja politika Evropske unije, fondova EU i informisanja rukovodstva jedinica lokalne samouprave o ovom složenom procesu. Pored toga, Forum će predstavljati i priliku za razmenu mišljenja o ulozi lokalnog nivoa vlasti u procesu evropskih integracija i podizanja nivoa svesti građana o prednostima koje proizilaze iz članstva u Evropskoj uniji.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Jani Jelić, elektronskim putem na adresu jana.jelic@skgo.org, ili telefonom na broj 011/3221-227.