Vesti

Prolećno zasedanje generalnih sekretara i direktora CEMR-a u Beogradu

Redovno prolećno zasedanje generalnih sekretara Saveta evropskih opština i regija (CEMR) biće ove godine, na poziv Stalne konferencije gradova i opština, održano u Beogradu 7. i 8. aprila. Ovo značajno okupljanje biće usmereno na otvoren razgovor o funkcionisanju CEMR-a, strategijama i načinu na koji ova organizacija sprovodi svoje politike.

CEMR je najveća i najuticajnija organizacija lokalnih i regionalnih vlasti u Evropi, čiji članovi su nacionalne asocijacije gradova, opština i regiona iz 39 zemalja. Preko 50 ovih asocijacija - članica CEMR, zajedno predstavljaju oko 100 000 lokalnih i regionalnih vlasti evropskih zemalja. Sadašnji, nedavno izabrani predsednik CEMR je Volfgang Šuster, gradonačelnik Štutgarta.

Stalna konferencija gradova i opština je, odlukom Skupštine SKGO, koja je održana decembra 2007. godine, postala punopravni član ove organizacije. U radu Političkog komiteta CEMR Stalnu konferenciju gradova i opština predstavljaju gradovi Niš i Pančevo i beogradske opštine Vračar i Novi Beograd.