Vesti

Sat za našu planetu

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja i ove godine je podržalo svetsku akciju „Sat za našu planetu" (Earth hour 2011), koja će se održati treći put u Srbiji , u subotu, 26. marta 2011. godine od 20.30 do 21.30 časova.

U 20.30 časova, ljudi širom sveta ugasiće svetla na sat vremena, sa željom da pokažu da se zajedničkim delovanjem može napraviti pomak u borbi protiv klimatskim promena. Akciju predvodi jedna od najvećih i najiskusnijih nezavisnih svetskih organizacija za zaštitu prirode - WWF (World Wide Fund for Nature - Svetski fond za prirodu).

Prošle godine Sat za našu planetu je podržalo 4600 gradova u 128 država, dok je u Srbiji akcija uspešno sprovedena u više od 40 opština i gradova.

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja poziva organe jedinica lokalne samouprave da se pridruže najvećoj globalnoj akciji protiv klimatskih promena i da:

  • Zvanično predlože objekte na kojima će se isključiti dekorativna rasveta,
  • Aktivno učestvuju i promovišu akciju „Sat za našu planetu",
  • Odrede kontakt osobu u lokalnoj administraciji za ovaj događaj.

Potrebno je da gradovi i opštine koji budu hteli da budu deo ove akcije, pošalju potvrdu učešća i spisak objekata na kojima će biti isključena rasveta do petka, 18. marta 2011. godine.

Kontakt osoba i koordinator akcije u Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja je Pavle Jovanović, kome možete uputiti predloge i postaviti dodatna pitanja putem telefona na broj 011/31-21-624 (pavle.jovanovic@ekoplan.gov.rs ).

Poziv Ministarstva zivotne sredine i prostornog planiranja za podršku akciji >>>