Vesti

Nova pravna regulativa u postupanju i prometu opasnih materija

Agencija za hemikalije Republike Srbije, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, organizuje regionalne seminare u cilju upoznavanja zainteresovanih strana sa nedavno usvojenim podzakonskim aktima i obuke predstavnika gradova i opština u njihovoj primeni.

Regionalni seminari će biti organizovani u 5 gradova u Srbiji po sledećem rasporedu:

  • 19. maja u Beogradu, u prostorijama SKGO, VIII sprat, za gradove i opštine Braničevskog, Južnobanatskog, Podunavskog okruga i za grad Beograd sa gradskim opštinama, sa početkom u 12 časova.
  • 23. maja u Nišu, u prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, za gradove i opštine Borskog, Zaječarskog, Jablaničkog, Nišavskog, Pirotskog, Pčinjskog i Topličkog okruga.
  • 26. maja u Beogradu, u prostorijama SKGO, VIII sprat, za gradove i opštine Zapadnobačkog, Južnobačkog, Severnobanatskog, Severnobačkog i Centralnobačkog okruga.
  • 30. maja u Užicu, u prostorijama Regionalne razvojne agencije Zlatibor, za gradove i opštine Zlatiborskog, Kolubarskog, Mačvanskog i Moravičkog okruga.
  • 31. maja u Kragujevcu, za gradove i opštine Pomoravskog, Rasinskog, Raškog i Šumadijskog okruga.

Planirano je da seminaru prisustvuju predstavnici gradske/opštinske uprave zaduženi za izdavanje ovih dozvola. Usled ograničenih kapaciteta, poželjno je prisustvo po jednog predstavnika gradskih/opštinskih uprava na radionicama.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ljubinki Kaluđerović, sekretarki Odbora SKGO za zaštitu životne sredine, na telefone 011/3223-446 i 064/870 33 37 ili na e-adresu: ljubinka.kaludjerovic@skgo.org, i Suzani Andrejević Stefanović, specijalisti za informisanje o hemikalijama i biocidnim proizvodima i organizaciju poslova na integrisanom upravljanju hemikalijama Agencije za hemikalije na telefone 011/2283-367 i 064/8374204 ili na e-adresu: suzana.a.stefanovic@ekoplan.gov.rs.