Vesti

Šesta sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje

Šesta sednica Odbora SKGO za urbanizam i stanovanje održana je 9. maja 2011. godine, u prostorijama SKGO, u Beogradu. Na sednici je usvojen plan rada Odbora za narednu godinu, a pored aktuelnih tema iz oblasti urbanizma i izgradnje, deo aktivnosti biće posvećen i izradi Bele knjige za unapređenje sistema lokalne samouprave.

Članovi Odbora su informisani o imenovanju predstavnika SKGO koji će učestvoovati u radu radnih grupa za uspostavljanje Nacionalne infrastrukture geoprostornih podataka (NIGP). Predstavljen je Vodič za legalizaciju neformalnih romskih naselja koji je izradilo Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, a predstavnici Odseka za stambene poslove iz Ministarstva su Odbor informisali o tekućim aktivnostima, posebno u vezi Nacionalne strategije socijalnog stanovanja.

Odbor je diskutovao o modelima lokalnih akata za sprovođenje legalizacije, koje je SKGO pripremila u prethodnom periodu. Modeli su dostavljeni svim opštinama, a dostupni su i na internet stranici SKGO.