Vesti

Integralni urbanizam – studijski program Arhitektonskog fakulteta

Departman za urbanizam Arhitektonskog fakulteta - Univerziteta u Beogradu pokrenuo je studijski program master akademskih studija pod nazivom „Integralni urbanizam". Studijski program je posebno razvijen za studente koji žele da nastave karijeru u oblasti urbanog i prostornog planiranja i urbanog dizajna. Nov studijski program, ujedno predstavlja platformu za umrežavanje stručnjaka iz oblasti urbanizma i debatovanje o novoj ulozi profesije u okruženju koje prolazi kroz velike promene urbanog razvoja zemalja u tranziciji.

Studijski program „Integralni urbanizam" je kompatibilan osnovnim, kao i master studijama srodnih fakulteta u zemlji i inostranstvu što omogućava lak transfer studenata sa drugih fakulteta. Uključivanje studenata različitih, ranije stečenih obrazovnih profila doprineće neposrednom integrisanju struka i znanja u procesu obrazovanja i omogućiti sticanje profesionalne kvalifikacije - ulaznog osnova za licencu samostalnog urbaniste i samostalnog planera Inženjerske komore Srbije.

Ukupno trajanje studija je dve godine prema obrascu 1+1 obzirom da postoji mogućnost dvostepenog studiranja i sticanja odgovarajuće diplome nakon završene prve godine studijskog programa. Na prvu godinu studijskog programa se upisuje ukupno 32 studenta. Studijski program je u postupku akreditacije i očekuje se upis studenata u septembarskom roku.

Studijski program „Integralni urbanizam" je posebno interesantan za one kandidate koji žele da posle profesionalnog angažovanja nastave svoje dalje akademsko obrazovanje u oblasti u kojoj su već stekli određeno stručno iskustvo. Cilj je formiranje visokoobrazovanih kadrova koji će biti osposobljeni za suočavanje sa izazovima u praksi lokalne samouprave.

Više informacija o studijskom programu možete videti na sajtu Arhitektonskog fakulteta u Beogradu www.arh.bg.ac.rs ili se obratiti direktno Rukovodiocu studijskog programa doc. dr Mariji Maruni, putem elektronske pošte na adresu  m.ma@sezampro.rs   ili putem telefona na broj 011 3218-768 ili 063-42-91-45.

 Više informacija >>>