Vesti

Municipalne obveznice i u Srbiji

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Grad Užice organizuju prezentaciju Grada Užica kao potencijalnog emitenta municipalne obaveznice koja će biti održana u utorak, 20. septembra 2011. godine, u Beogradu, u prostorijama SKGO (Dom omladine, Makedonska 22, osmi sprat) u 11.00 časova.

Naime, shodno Pozivu za dostavljanje ponuda za pokrovitelje emisije municipalnih obveznica, Grad Užice u narednom periodu planiranja zaduživanje za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda, a očekivanja su da će upravo putem emisije municipalnih obveznica obezbediti najpovoljnija finansijska sredstva.

Na najavljenom skupu kojem će prisustvovati predstavnici banaka, brokerskih i osiguravajućih kuća, govoriće gradonačelnik Užica, Jovan Marković, kao i njegovi saradnici i savetnici angažovani u ovom procesu, a biće prikazan i kratak film o Užicu i potencijalima ove sredine.

Naredni korak u ovom procesu jeste organizacija jedne vrste tzv. road show-a sa ciljem uspostavljanja direktne komunikacije sa svim zainteresovanim pokroviteljima i investitorima na domaćem tržištu i detaljnog predstavljanja Grada Užica kao emitenta. Tim prilikom će biti prezentovani i projekti koje pomenuta gradska uprava sprovodi ili planira da realizuje u narednom periodu, kao i njihove osnovne karakteristike i značaj za lokalnu zajednicu. Naravno, namera je i da ova prilika bude iskorišćena za pružanje odgovora na pitanja zainteresovanih pokrovitelja i investitora, kao i da predstavnici medija budu upoznati sa procesom koji se u Srbiji sprovodi prvi put kad je reč o emitovanju municipalnih obveznica.