Vesti

Osnove sistema obrazovanja i vaspitanja

Sedma, vanredna sednica Odbora SKGO za društvene delatnosti biće održana u petak, 12. juna 2009. godine, sa početkom u 14 časova, u sedištu SKGO. Na sednici Odbora, dr Tinde Kovač-Cerović, državna sekretarka iz Ministarstva prosvete, predstaviće Prednacrt izmena i dopuna Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Odbor za društvene delatnosti je na četvrtoj sednici, održanoj 24. decembra 2008. godine, usvojio Analizu obrazovanja na lokalnom nivou. Na osnovu preporuka iz Analize koje je procenio kao najvažnije, Odbor za društvene delatnosti je doneo Odluku o upućivanju zakonskih inicijativa Ministarstvu prosvete. Ove inicijative se uglavnom odnose na promene Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i upućene su ministru prosvete, Žarku Obradoviću i državnoj sekretarki dr Tinde Kovač-Cerović.

Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja je u procesu izmena i dopuna. Javna rasprava o Prednacrtu zakona će trajati do 15. juna. Tekst Prednacrta izmena i dopuna Zakona su od 6. juna dostupni na veb stranici Ministarstva prosvete. Nakon toga, ovaj zakonski dokument ulazi u skupštinske procedure usvajanja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Jasmini Tanasić, sekretarki Odbora za društvene delatnosti SKGO, na telefon: 064/8703-315, ili putem elektronske pošte: jasmina.tanasic@skgo.org.