Vesti

Održan sastanak političkog komiteta CEMR

Zasedanje Političkog komiteta Saveta evropskih opština i regija za 2012. godinu održano je 12. i 13. decembra u Briselu. Ispred SKGO, sastanku su prisustvovali Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari Grad, Mihalj Njilaš, predsednik opštine Kanjiža i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Tokom ovog sastanka Političkog komiteta koji je okupio preko 200 predstavnika lokalne samouprave iz čitave Evrope razmatrane su teme od značaja za dalje funkcionisanje i rad CEMR. Između ostalog, tokom sastanka, prisutni su razmatrali i odlučivali o: budućnosti CEMR (dugoročna strategija, plan rada i budžet za 2012. godinu), predstavnicima CEMR u određenim telima i asocijacijama , podnetim kandidaturama za članstvo u CEMR (asocijacije Gruzije, Farskih ostrva, Albanije), jačanju vidljivosti CEMR putem unapređenja vizuelnog identiteta asocijacije. Pored toga, ovaj sastanak je bio prilika i da se najavi održavanje Generalne skupštine CEMR koja će u septembru 2012. godine biti organizovana u Kadizu u Španiji.

Uporedo sa održavanjem sastanka Političkog komiteta CEMR organizovanu su i dva prateća događaja kojima su naši predstavnici, takođe, prisustvovali. Skup ‘'Upravljanje kroz partnerstvo'' bio je usmeren na promovisanje značaja konsultovanja i uključivanja lokalnih i regionalnih vlasti od strane institucija EU pri donošenju odluka od važnosti za ovaj nivo vlasti. Drugi prateći događaj koji je bio organizovan jeste završna ceremonija proslave 60.-ogodišnjice osnivanja CEMR.

Za više informacija posetite interenet prezentaciju Saveta evropskih opština i regija (CEMR) www.ccre.org ili kontaktirajte Milenu Vojinović, Stalna konferencija gradova i opština, elektronskim putem na adresu milena.vojinovic@skgo.org.