Vesti

Peta sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost

Peta sednica Odbora SKGO za energetsku efikasnost je održana 10. juna 2009. godine, u prostorijama Stalne konferencije gradova i opština. Sednicom je predsedavala dr Mirjana Avakumović, predsednica opštine Arilje.

Osim prisutnih članova Odbora, sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike, Agencije za energetsku efikasnost, Centra za energetsku efikasnost, GTZ projekta "Jačanje lokalne samouprave", Rudarsko-geološkog fakulteta, preduzeća ENERGY SAVING GROUP i preduzeća PUPIN Telekom AD.

Na sednici je predstavljen koncept novog GTZ projekta, kao i buduća saradnja između Ministarstva rudarstva i energetike, Agencije za energetsku efikasnost, GTZ projekta i Stalne konferencije gradova i opština na prikupljanju podataka i utvrđivanju potencijala za uštedu u javnim zgradama i servisima na lokalnom nivou. Na sednici je usvojen koncept sektorske analize, koji treba da posluži kao osnova za programski dokument u ovoj oblasti, kao i model Odluke o unapređenju energetske efikasnosti.