Vesti

Održano javno slušanje na temu ‘'Narodna skupština na putu evropskih integracija''

Javno slušanje na temu „Narodna skupština na putu evropskih integracija", u organizaciji Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, održano je 30. januara 2012. godine. Kako je Slavica Đukić Dejanović, predsednica Narodne skupštine naglasila, javno slušanje organizovano je u cilju razmatranja rezultata koji su u prethodnom periodu postignuti u oblasti evropskih integracija, ali i u cilju predstavljanja daljih aktivnosti u ovoj oblasti.


Javno slušanje otvorila je Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije, koja je predstavila statističke podatke koji se odnose na rezultate uspostavljenih ugovornih odnosa između Srbije i Evropske unije (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, bezvizni režim, međunarodna pomoć), a koji jasno ukazuju na unapređenje ekonomskih pokazatelja relevantnih za dosadašnji proces evropskih integracija.


Posle izlaganja gospođe Delević usledila su izlaganja stavova političkih grupa u Narodnoj skupštini u vezi sa prethodnim segmentom, kao i onim što predstoji u domenu približavanja naše države Evropskoj uniji.


Javnom slušanju su, pored predstavnika političkih partija, civilnog sektora, ambasada i predstavnika verskih zajednica, prisustvovali i generalni sekretar i drugi predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, čime je SKGO kao predstavnik i zastupnik interesa gradova i opština u Srbiji prepoznata kao jedan od aktera u procesu evropskih integracija.


Više informacija, kao i relevantnu dokumentacija možete pronaći putem linka http://www.seio.gov.rs/вести.39.html?newsid=1133.