Vesti

Najava : Generalna skupština lokalnih i regionalnih vlasti Evrope

Najmasovniji skup predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti iz Evrope, 25. Generalna skupština Saveta evropskih opština i regiona (CEMR) , biće održana u Kadizu (Španija), u periodu 26-28. septembar 2012. godine.


Tema skupa koji se organizuje svake tri godine biće ''Inovacije u tri dimenzije : decentralizacija, demokratija, razvoj'', tako da će u okviru planiranih radionica i okruglih stolova biti razmatrani različiti aspekti i međusobna povezanost i uslovljenost ova tri sloja koja utiču na funkcionisanje lokalnih i regionalnih vlasti.


Predviđa se da će ovaj značajan događaj okupiti oko 1000 predstavnika jedinica lokalnih i regionalnih vlasti iz Evrope, stručnjaka u oblasti lokalnog i regionalnog razvoja, predstavnika evropskih institucija i dr.

Rana registracija učesnika biće omogućena tokom marta meseca, čime će zainteresovani moći da iskoriste povlašćene uslove prijavljivanja.

Više informacija o Generalnoj skupštini lokalnih i regionalnih vlasti Evrope možete pronaći na internet prezentaciji CEMR www.ccre.org ili kontaktirajte Službu za evropske integracije i međunarodnu saradnju (Aleksandra Milić, šefica Službe 064/870-3317, e-mail: aleksandra.milic@skgo.org i Milena Vojinović, savetnica za bratimljenje 064/870 3322, e-mail: milena.vojinovic@skgo.org ).