Vesti

Čestitamo uspešno savladavanje obuke polaznicima iz gradova i opština

SKGO ima zadovoljstvo da predstavnicima gradova i opština - polaznicima online kursa Instituta Svetske banke "Održivo urbanističko planiranje" čestita uspešno savladjivanje ove obuke koja je održana u periodu od 13. februara do 30. marta ove godine.

U okviru saradnje SKGO i Instituta Svetske banke na programu urbanog partnerstva (koji finansira Vlada Republike Austrije, a realizuje WBI), predstavnicima lokalne samouprave iz Srbije omogućeno je da besplatno pohadjaju online kurseve e-instituta Svetske banke.

Od prijavljenih 38 učesnika iz Srbije za online kurs o održivom urbanizmu, 26 polaznika je ispunilo oštre kriterijume kursa za dobijanje sertifikata Svetske banke. Uprkos svakodnevnim obavezama i kratkim rokovima zadatim od strane organizatora, polaznici iz Srbije aktivno su učestvovali u svim forumima, predstavljajući kako izazove, tako i potencijale razvoja urbanih sredina u Srbiji. Zahvaljujući njima, urbanisti iz čitavog sveta stekli su dodatna znanja o Beogradu, Nišu, Negotinu, Kruševcu, Valjevu, Čajetini, Požarevcu, Ubu i drugim manjim i većim urbanim centrima iz Srbije.

Naši polaznici prikazali su zavidan nivo teoretskog i praktičnog znanja, a nadamo se da su uz pomoć ovog online kursa dobili nove ideje i praktične savete za unapredjenje svakodnevnog rada.