Vesti

II sastanak III mreže za unapređenje socijalne zaštite

U okviru projekta „Podrška lokalnim samoupravma u decentralizaciji društvenih delatnosti" održan je II sastanak III mreže koja se bavi unapređenjem usluge socijalne zaštite na lokalnom nivou. Sastanak je održan 10. aprila 2012. godine, u Vranju.

Na početku, prisutnima su se obratili predstavnici grada Vranja i to: Branimir Stojančić, član gradskog veća zadužen za za socijalnu zaštitu i dr Nenad Mladenović, član gradskog veća zadužen za zdravstvenu zaštitu. Potom je članovima III mreže predstavljen plan i način rada mreže. Nako toga su predstavnici opština i gradova imali priliku da predstave svoju uslugu pomoć u kući za stara lica.

U drugom delu sastanka, prof. dr Gordana Matković, direktor Studija socijalne politike iz Centra za liberalno demokratske studije (CLDS), predstavila je moguće indikatore usluge pomoći u kući za stara lica. Predrag Životić, spoljni saradnik i mentor mreže predstavio je uvod u anketu zadovoljstva korisnika kao i instrument za prikupljanje i analizu podataka. Sastanak je završen predstavljanjem detaljnog upitnika o pomoći u kući za stara lica.

Sledeći sastanak će se održati u tokom juna u Beloj Palanci. Tačan datum i agenda biće pravovremeno dostavljeni.