Vesti

Konferencija evropskih regiona i gradova

Institut evropskih regiona (IRE) organizuje Osmu konferenciju evropskih regiona i gradova 23. i 24. septembra 2012. godine, u Grafenegu, Austrija. Očekuje se da će na skupu biti prisutno preko 250 predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti, evropskih i drugih institucija iz više od 20 država Evrope. Tema ovogodišnje konferencije je "Prevazilaženje regionalnih dispariteta" u oblastima zdravstvene zaštite, finansijskih strategija na nivou opština i regija, energije kao i transportne infrastrukture. Kako organizator u pozivu navodi, konferencija je prilika za razmenu mišljenja i iskustava, iniciranje različitih oblika saradnje sa kolegama iz čitave Evrope.

Značajno je istaći da ne postoje troškovi kotizacije, što je dodatna olakšica za predstavnike lokalnih vlasti iz Srbije koji su zainteresovani da prisustvuju ovom skupu.

Program skupa na engleskom jeziku možete preuzeti na internet adresi http://www.institut-ire.eu/downloads/8_ker_2012/safethedate_KERS12_72.pdf , a više informacija o organizatoru, Institutu evropskih regiona na http://www.institut-ire.eu/en/en.htm .

Za učešće na konferenciji neophodno je da popunite prijavni formular (preuzmi) i da ga pošaljete na adrese navedene u formularu kao i da prosledite Službi SKGO za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Za više informacija možete kontaktirati i Službu SKGO za evropske integracije i međunarodnu saradnju (Aleksandra Milić, šefica Službe, 064 870 3317, e-mail: aleksandra.milic@skgo.org ili Milena Vojinović, 064 870 3322, e-mail: milena.vojinovic@skgo.org ).