Vesti

Online obuka o održivom urbanističkom planiranju

Stalna konferencija gradova i opština i Institut svetske banke (World Bank Institute - WBI) objavljuju početak internet obuke o održivom urbanističkom planiranju (sustainable land use planning). Kurs je online karaktera i  počinje 3. septembra, a završava se 23. oktobra 2012. godine i podrazumeva angažman od osam časova nedeljno tokom sedam nedelja. Više informacija o kursu, kao i link za prijavljivanje, možete naći na sledećoj internet stranici: http://einstitute.worldbank.org/ei/course/sustainable-urban-land-use-planning

Održivo urbanističko planiranje je veoma važna, kompleksna  oblast od vitalnog značaja za lokalne samouprave. Kurs je namenjen lokalnim stručnjacima, urbanistima, donosiocima odluka i gradskim menadžerima, koji dobijaju priliku da preispitaju i prodiskutuju aktuelne strateške politike i njihovu vezu sa prostornim i urbanističkim planiranjem. Nakon apsolviranja kursa polaznici stiču funkcionalno, integralno razumevanje urbanog razvoja, kroz proučavanje niza primera iz gradova širom sveta kako je moguće iskoristiti politike i planske instrumente za upravljanje gradovima uz dostizanje održivih, socijalno uravnoteženih i ekonomski efikasnih rezultata.

Rok za prijavljivanje je 27. avgust 2012. godine. Prijavljivanje se vrši elektronskim putem,   registracijom na gore navedenom sajtu, uz kratko pisano obrazloženje o važnosti tematike kursa za posao koji kandidat trenutno obavlja. Zahvaljujući Programu urbanog partnerstva Svetske Banke i Vlade Austrije, predstavnici lokalnih samouprava iz Srbije u prilici su da ovaj kurs pohađaju bez naknade, prijavljivanjem preko SKGO.

Napominjemo da je za uspešno savlađivanje sadržaja online kursa neophodno poznavanje engleskog jezika.

Za više informacija možete se obratiti Klari Danilović, sekretarki Odbora za urbanizam i stanovanje, na broj telefona: 011/3223-446 i 064/870-3310 ili ptem elektronske pošte: klara.danilovic@skgo.org.