Godišnji kalendar

јануар

Beograd - Sastanak i diskusija o razvojnim prioritetima Srbije

Stalna konferencija gradova i opština i kancelarija Svetske Banke u Beogradu organizuju sastanak i diskusiju o razvojnim prioritetima Srbije sa timom Svetske Banke. Sastanak će biti održan u sredu, 22. januara 2020. godine u Beogradu, u hotelu "Zira" (Ruzveltova 35), sa početkom u 11 časova.

Cilj ovog sastanka je da tim Svetske Banke dobije povratne informacije od predstavnika lokalnih samouprava o ostvarenim promenama u proteklom periodu, kao i o ključnim ograničenjima i prioritetima za pospešivanje privrednog rasta, smanjenje siromaštva i održivi razvoj u Srbiji u narednom periodu. Tokom sastanka, predstavnici Svetske Banke predstaviće i nalaze svog izveštaja "Srbija: Sistematska dijagnostična procena".

Učešće na sastanku treba potvditi najkasnije do ponedeljka, 20. januara 2020.g Klari Danilović, šefici odeljenja za urbanizam i stanovanje SKGO (mejl: klara.danilovic@skgo.org, telefon: 011/7357-906).

Pozivno pismo

Informacija o izveštaju - pitanja za diskusiju

Niš - Regionalna radionica "Javno-privatno partnerstvo u lokalnoj samoupravi"

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije organizuje dvodnevnu regionalnu obuku za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: „Javno-privatno partnerstvo u lokalnoj samoupravi“, u periodu 22 – 23. januar 2020. godine u Nišu, u Hotelu “New City”, Ulica Vožda Karađorđa 12, sa početkom u 10:00 časova.

Cilj obuke je osposobljavanje zaposlenih u gradskim i opštinskim upravama da prepoznaju potencijalne projekte iz oblasti javno - privatnog partnerstva (JPP) kao i da razumeju elemente i faze u izradi predloga projekta JPP.

Za prijavu zaposlenih u JLS na regionalnu obuku potrebno je poslati popunjeni prijavni formular na elektronsku adresu anita.popovic@skgo.org najkasnije do ponedeljka 20. januara 2020. godine u:

1. skeniranoj verziji sa potpisom ovlašćenog lica i

2. elektronskoj verziji (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima) 

Za sve dodatne informacije Vaši saradnici mogu kontaktirati Anitu Popović, stručnu saradnicu za lokalni ekonomski razvoj (kontakt telefon 064/8703378 i e-mail: anita.popovic@skgo.org).

Obuka se sprovodi u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u  Srbiji na putu ka EU- Druga faza“, koju podržava Vlada Švedske.

Pozivno pismo

Dnevni red

Prijavni formular

Izvod iz sektorskog programa obuka JPP u LS