Godišnji kalendar

Novembar

Leskovac - Sastanak Mreže za sport

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje sastanak Mreže za sport na temu "Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza - perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta", koja će biti održana 2. novembra 2023. godine, sa početkom u 11 časova u Leskovcu (sala Skupštine grada, ulica Pana Đukića 9-11).

Sastanak Mreže za sport zajednički organizuju Ministarstvo sporta, SKGO i Sportski savez Srbije, a u okviru projekta "Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu" koji podržava Vlada Švajcarske.

Link za prijavu učešća: https://forms.office.com/e/pkVB20bY8c

Za više informacija o sastanku kontakt osoba je Maja Knežević Romčević maja.knezevic@skgo.org

Dnevni red.pdf

Novi Sad - Sastanak Mreže za sport

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje sastanak Mreže za sport na temu "Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza - perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta", koja će biti održana 7. novembra 2023. godine, sa početkom u 11 časova u Novom Sadu (sala Amfiteatar SPC "Vojvodina", Sutjeska 2).

Sastanak Mreže za sport zajednički organizuju Ministarstvo sporta, SKGO, Sportski savez Srbije i Sportski savez Vojvodine, a u okviru projekta "Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu" koji podržava Vlada Švajcarske.

Link za prijavu učešća: https://forms.office.com/e/HS9GtA0DFD

Prijavu je potrebnu izvršiti najkasnije do 2. novembra 2023. godine.

Za više informacija o sastanku kontakt osoba je Maja Knežević Romčević: maja.knezevic@skgo.org

Dnevni red.pdf

Ub - Sastanak Mreže za sport

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje sastanak Mreže za sport na temu "Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza - perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta", koja će biti održana 10. novembra 2023. godine, sa početkom u 11 časova u opštini Ub (Ustanova za kulturu Ub, ulica Vuka Karadžića 19).

Sastanak Mreže za sport zajednički organizuju Ministarstvo sporta, SKGO i Sportski savez Srbije, a u okviru projekta "Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu" koji podržava Vlada Švajcarske.

Link za prijavu učešća: https://forms.office.com/e/qGGwq2EBdY

Prijavu je potrebno izvršiti najkasnije do 7. novembra 2023.

Za više informacija o sastanku kontakt osoba je Maja Knežević Romčević maja.knezevic@skgo.org

Dnevni red.pdf

Kraljevo - Sastanak Mreže za sport

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje sastanak Mreže za sport na temu "Saradnja lokalne samouprave i sportskih saveza - perspektive i izazovi u planiranju i finansiranju u oblasti sporta", koja će biti održana 13. novembra 2023. godine, sa početkom u 11 časova u Kraljevu (sala Skupštine grada, Trg Jovana Sarića).

Sastanak Mreže za sport zajednički organizuju Ministarstvo sporta, SKGO i Sportski savez Srbije, a u okviru projekta "Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu" koji podržava Vlada Švajcarske.

Link za prijavu učešća: https://forms.office.com/e/dyAHin2q3B

Prijavu je potrebno izvršiti najkasnije do 10. novembra.

Za više informacija o sastanku kontakt osoba je Maja Knežević Romčević maja.knezevic@skgo.org

Dnevni red.pdf

Sednica Predsedništva SKGO

Poslednja sednica Predsedništva SKGO u mandatu 2022/2023, održaće se u utorak, 14. novembra 2023. godine, sa početkom u 12:00 časova, u hibridnom formatu, uživo i preko Zoom platforme.


Za dodatne informacije, članovi Predsedništva mogu se obratiti sekretaru Predsedništva SKGO Maji Stojanović Kerić, na brojeve telefona: 064/870-3341 i 011/735-7935.


VIŠE INFORMACIJA

51. skupština SKGO

Predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) je na svojoj poslednjoj sednici u mandatu 2022-2023. godina, održanoj 14. novembra 2023. godine utvrdilo Predlog programa i dnevnog reda 51. skupštine SKGO i predloge odluka i dokumenata koji se usvajaju i donose na Skupštini SKGO.

U skladu sa Statutom SKGO, predsednik SKGO i predsednik Privremenog organa grada Leskovca dr sci med. Goran Cvetanović, sazvao je je 51. redovno zasedanje Skupštine SKGO, koje će biti održano 29. novembra 2023. godine, u Sava Centru (Milentija Popovića 9).

VIŠE INFORMACIJA

децембар

Niš - Obuka na temu „Ostvarivanje prava deteta“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje trodnevnu akreditovanu obuku za zaposlene u LS na temu „Ostvarivanje prava deteta“, koja će se održati od 4-6. decembra 2023 godine  u Nišu (hotel New City, Vožda Karađorđa broj 12). Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta lokalne samouprave za ostvarivanje prava deteta“, koji finansijski podržava UNICEF a sprovodi SKGO.

Obuka je namenjena zaposlenima u organizacionim jedinicama u čijoj su nadležnosti poslovi socijalne zaštite, zdravstvene zaštite i javnog zdravlja, obrazovanja, društvene brige o deci, brige o porodici.

Prijavljivanje za obuku je moguće isključivo putem linka: https://lms.napa.gov.rs/offline-courses-detailed.php?id=80478222f9fcf8fee2c519eb286fa748e517a0a53328bd17f95a1c29514138f6

Učesnici koji žele da pohađaju obuku, a nisu zaposleni u organima lokalne samouprave mogu se prijaviti na obuku putem linka: https://forms.office.com/e/V3g0N7nt5d

Posebna napomena: troškovi smeštaja i ishrane u periodu od 4-6. decembra (dva noćenja) obezbeđeni su za učesnike koji su 70 i više kilometara udaljeni od Niša i u tom slučaju potrebno je kontaktirati Ninu Nikolić: nina.nikolic@skgo.org.

Rok za prijavu je sreda, 29. novembar 2023. godine.

Dnevni red.pdf

Beograd - Završna konferencija „Unapređenje kapaciteta lokalne samouprave za ostvarivanje prava deteta“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) održava završnu konferenciju projekta „Unapređenje kapaciteta lokalne samouprave za ostvarivanje prava deteta“, koji SKGO realizuje u saradnji sa UNICEF-om.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „PRO - Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji - UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Završna konferencija projekta održaće se u petak, 8. decembra 2023. godine, sa početkom u 11 časova, u Beogradu (hotel Zira, Ruzveltova 35, sala Mikonos).

SKGO je u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta lokalne samouprave za ostvarivanje prava deteta“ realizovala šest trodnevnih akreditovanih regionalnih obuka i jedan vebinar na temu „Ostvarivanje prava deteta“, koje su pohađali rukovodioci i zaposleni u lokalnim samoupravama u organizacionim jedinicama nadležnim za poslove socijalne zaštite, zdravstvene zaštite i javnog zdravlja, obrazovanja i društvene brige o deci.

Prijavu učešća vrši se putem linka https://forms.office.com/e/FrAbXDTRV9 najkasnije do srede, 6. decembra.

Za dodatne informacije kontakt osoba je Milica Janjić: milica.janjic@skgo.org

Dnevni red.pdf