Konkursi

Poziv gradskim i opštinskim upravama za izražavanje interesovanja za realizaciju paketa podrške za organizaciono i funkcionalno unapređenje lokalne uprave

U okviru realizacije druge faze projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“, koji zajednički finansiraju Evropska unija i Saveta Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština, Savet Evrope i Stalna konferencija gradova i opština zajednički raspisuju javni poziv gradskim i opštinskim upravama za izražavanje interesovanja za realizaciju Paketa podrške za organizaciono i funkcionalno unapređenje loklane uprave.

Ekspertska podrška biće obezbeđena za 15 lokalnih samouprava (gradovima, opštinama ili gradskim opštinama) kroz primenu specifično dizajniranog instrumenta – Paket podrške za organizaciono i funkcionalno unapređenje loklane uprave (OMSP paket), koji ima za cilj unapređenje unutrašnje organizacione strukture i razvoj operativne efikasnosti lokalnih uprava.

Pravo na učešće na  poziv imaju svi zainteresovani gradovi, opštine i gradske opštine u Republici Srbiji.

Rok za prijave  je 16. jul 2021. godine, do 17 č.

U cilju predstavljanja Paketa podrške i obrazloženja eventualnih nejasnoća i pitanja, Savet Evrope i Stalna konferencija gradova i opština će organizovati onlajn Info dan 2. jula 2021. godine u 11 č. Prijava za učešće na Info danu je obavezna i vrši se putem e-pošte lsg.serbia@coe.int. Link za pristupanje biće blagovremeno dostavljen svim prijavljenim učesnicima.

Svu potrebnu dokumentaciju za prijavljivanje možete preuzeti OVDE

Q&A Document - OMSP - SRP.pdf