Vesti

Javni poziv gradovima i opštinama iz Ministarstva zaštite životne sredine

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je 20.2.2019. javni poziv jedinicama lokalnih samouprava za iskazivanje potrebe izrade projekata sanacije i remedijacije postojećih nesanitarnih gradskih (opštinskih) deponija – smetlišta.

Ministarstvo namerava da u ovoj godini sredstvima Zelenog fonda zainteresovane jedinice lokalne samouprave podrži u dva seta aktivnosti:

• u izradi projekata sanacije i remedijacije postojećih nesanitarnih gradskih (opštinskih) deponija – smetlišta, koji podrazumevaju projektnotehničku dokumentaciju izrađenu u skladu sa zakonskom regulativom

• u izradi projektno tehničke dokumentacije za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda (studija opravdanosti, idejno rešenje, idejni projekat, projekat za građevinsku dozvolu ili projekat za izvođenje)

Rok za podnošenje prijave na javni poziv je 10 (deset) dana od dana objavljivanja javnog poziva na zvaničnoj internet stranici Ministarstva (www.ekologija.gov.rs) i Portalu e-Uprava (www.euprava.gov.rs ). Sa ovih internet stranica mogu se preuzeti kompletni tekstovi javnih poziva, kao i Obrazaca za prijavljivanje.

Više informacija na linku: http://www.ekologija.gov.rs/javni-poziv-jedinicama-lokalnih-samouprava-za-iskazivanje-potrebe-izrade-projekata-sanacije-i-remedijacije-postojecih-nesanitarnih-gradskih-opstinskih-deponija-smetlista/?lang=lat