Vesti

Počela izrada Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Kruševcu

U Gradskoj upravi u Kruševcu 24. januara održana je uvodna radionica za izradu Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja na teritoriji grada Kruševca za period od 2020. do 2022. godine. Kruševac je među 10 lokalnih samouprava u Srbiji kojima Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pruža podršku u izradi Lokalnog akcionog plana za inkluziju Roma za dvogodišnji period.

Ovom radionicom počeo je proces izrade ovog važnog dokumenta, a sam proces će prema rečima Dejana Markovića, savetnika za socijalnu inkluziju u SKGO, trajati do 6 meseci.

„Lokalni akcioni plan za inkluziju Roma je međusektorski lokalni akcioni plan i u okviru radne grupe, učestvovaće sve nadležne institucije koje su između ostalog zadužene za implementaciju Nacionalne strategije za inkluziju Roma koja traje od 2016. do 2025. godine“, istakao je Dejan Marković.

Prisutne je u ime grada Kruševca pozdravila gradonačelnica Jasmina Palurović koja je ovom prilikom govorila o brojnim realizovanim projektima vezanim za unapređenje položaja Roma u Kruševcu.