Vesti

Tehnička podrška za unapređenje sistema stručnog usavršavanja u 50 lokalnih samouprava

Stalna konferencija gradova i opština raspisuje poziv za podnošenje prijava za realizaciju tehničke podrške opštinskim i gradskim upravama za unapređenje sistema stručnog usavršavanja u 50 lokalnih samouprava (opština gradova i gradskih opština). Poziv se objavljuje u okviru projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Paket podrške opštinskim i gradskim upravama podrazumeva pružanje EKSPERTSKE podrške i stručnog znanja u ključnim prioritetnim koracima u procesu stručnog usavršavanja u skladu sa Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave i podzakonskim aktima relevantnim za ovu oblast. Realizacija tehničke podrške trajaće od marta 2020. do marta 2021. godine.

Rok za dostavljanje prijava je 24. februar 2020. godine. 

Dodatne informacije zainteresovanim podnosiocima biće dostupne svakog radnog dana od strane projektnog tima SKGO počev od dana raspisivanja poziva do isteka roka za dostavljanje prijava, elektronskom poštom na adresu strucno.usavrsavanje@skgo.org.

Dokumentaciju i uputstva za prijavljivanje lokalnih samouprava možete preuzeti ovde: