Vesti

Kralјevo i Vračar za pristupačnost informacija

Vodeći računa da svi građani dobiju pravovremene informacije, a koje su pristupačne za sve, posebno za gluve osobe, Grad Kralјevo i Gradska opština Vračar, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština, udružile su svoje kapacitete i pokazale koliko su spremnost na saradnju, predusretlјivost i solidarnost veoma značajni i važni, posebno kada nastanu nepovolјne situacije.

Odelјenje za poslove civilne zaštite Kralјeva, u želјi da prilagodi informacije gluvim osobama, uspostavilo je saradnju sa Kancelarijom za osobe sa invaliditetom Gradske opštine Vračar, preko koje su informacije o merama uvedenim u vanrednom stanju, od značaja za Kralјevčane, prevedene na srpski znakovni jezik.

Kancelarija je tokom vanrednog stanja obezbedila  dostupnost informacija za gluve i nagluve osobe, kao i za slepa i slabovida lica. Sve informacije od značaja za građane Vračara, posebno o merama sprečavanja širenja korona virusa i o podršci i pomoći koje pruža Opština, prevode se na znakovni jezik i prave se u audio formatu za slepa lica i objavlјuju na youtube kanalu Opštine - LINK.