Vesti

Nove radionice i pozivi u okviru Programa „Evropa za građane i građanke“

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, kao nacionalna kontakt tačka za EU program „Evropa za građane i građanke“, u saradnji sa EU projektom „Podrška učestvovanju u EU programima“, organizuje dvodnevnu onlajn radionicu – „Pisanje predloga projekata – kako pripremiti što bolji projekat?“. Radionica je namenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, jedinica lokalnih samouprava, kulturnih, obrazovnih i naučnih institucija, koji su zainteresovani da unaprede svoje veštine pisanja projektnih predloga i upoznaju se sa osnovnim koracima u procesu planiranja projekta.

Radionica se održava onlajn (putem Zoom aplikacije) 11. i 12. avgusta 2020. godine sa početkom u 9:30 časova. Planiran je broj do 20 učesnika.U slučaju da bude više zainteresovanih biće ponudjen dodatni termin za održavanje nove radionice. Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na radionici, neophodno je da se najkasnije do 10. avgusta 2020. godine u 13:00 časova registrujete putem sledećeg linka: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_iaR2EyGZSJ6IYuk_zPJlVA

Agendu radionice, kao i detaljno objašnjen postupak prijave možete naći na sledećem linku.

Takodje, ovom prilikom Vas podsećamo da je rok za apliciranje  za septembarski poziv u okviru Programa "Evropa za građane i građanke" otvoren  do 1. septembra 2020. godine i da je moguće konkurisati u okviru 3 mere u poglavlju 2 – Demokratski angažman i građansko učešće, i to: 2.1. Bratimljenje gradova, 2.2. Mreže gradova i 2.3. Projekti organizacija civilnog društva.

Za više informacija možete pisati na adresu sanja.atanaskovic@civilnodrustvo.gov.rs.

Na sajtu Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, koja je nacionalna kontakt tačka programa, možete pratiti pozive za parnerstava organizacija iz svih zemalja učesnica programa. Lista poziva za partnerstva je redovno ažurirana.

Izveštaj o rezultatima programa „Evropa za građane i građanke” u okviru prvog poziva 2020. godine možete pogledati na sledećem linku.