Vesti

Vebinar - Podrška u programskom i kapitalnom budžetiranju i planiranju i pripremi odluka o budžetu za 2021. godinu

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) u periodu od 16 – 21. septembra 2020. godine organizuje četiri jednodnevne onlajn radionice (vebinara) za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave u sklopu podrške gradovima, opštinama i gradskim opštinama u planiranju i programskom budžetiranju i pripremi odluka o budžetu za 2021. godinu. Vebinari se realizuju u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska unija, a realizuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom finansija i SKGO.

Učesnicima vebinara biće ukazano na neophodna unapređenja radi doslednije i kvalitetnije primene budžetskih klasifikacija, a na osnovu analize odluka o budžetu LS, nalaza Državne revizorske institucije i preporuka zasnovanih na iskustvu rada sa pilot JLS u okviru Programa Exchange 5. Jedan segment nalaza SKGO proizilazi i iz analize uticaja mera primenjenih u kontekstu pandemije COVID-19 na lokalne finansije i na budžetski ciklus za 2021. godinu, o čemu će na ovom vebinaru takođe biti reči. Imajući u vidu značaj povezivanja planskih i budžetskih procesa na lokalnom nivou, na vebinaru obrađujemo i najrelevantnije informacije u pogledu paketa propisa o planskom sistemu, sa fokusom na Smernice za izradu Plana razvoja JLS i Uredbu o obaveznim elementima plana razvoja AP i JLS (od avgusta 2020. godine).

Vebinari će biti održani:

  • u sredu, 16. septembra 2020. godine, 
  • u četvrtak, 17. septembra 2020. godine,
  • u petak, 18. septembra 2020. godine i
  • u ponedeljak, 21. septembra 2020. godine.

Obuka u svakom od naznačenih termina počinje u 11:00 časova, a u skladu sa dnevnim redom.

SKGO je pripremila predlog grupisanja LS po danima za svaki od 4 vebinara, a s obzirom na to da je broj mesta i za onlajn učešće ograničen, SKGO zadržava pravo da u slučaju većeg interesovanja i broja prijava odobri ravnomerno prisustvo predstavnika LS, o čemu će svi prijavljeni biti blagovremeno obavešteni.

Posebno napominjemo da je za učešće na vebinaru potrebno da svaki učesnik ima računar sa pristupom internetu i zvučnik, odnosno slušalice, dok kamera nije neophodna. Dodatne tehničke instrukcije u vezi sa pristupom i korišćenjem ZOOM platforme, preko koje će se ovaj vebinar realizovati, prijavljeni učesnici će dobiti blagovremeno na svoju mejl adresu, u ponedeljak 14. septembra.

Rok za prijavu je najkasnije do petka 11. septembra 2020. godine, slanjem prijavnog formulara na adresu: nina.cehov@skgo.org.

Poziv Vebinar SKGO E5.pdf

Dnevni red vebinara za budzet LS 2021.pdf

Okvirni raspored radionica i grupisanje LS.pdf

Prijavni formular.doc