Vesti

Tribina na FPN-u povodom Evropske nedelje lokalne demokratije

Povodom obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije Stalna konferencija organizuje tribinu "Lokalna demokratija: Izgradnja poverenja, ko-dizajniranje lokalne demokratije sa građanima, praktikovanje otvorene uprave". Skup će biti održan u Beogradu, u četvrtak, 15. oktobra 2020, na Fakultetu političkih nauka, sa početkom u 13 časova. Tokom uvodnog panela učesnicima će se obratiti Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, Tobias Flesenkemper, šef misije Saveta Evrope u Beogradu, Saša Mogić, pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave i Dejan Milenković, vanredni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Svoja iskustva u oblasti lokalni demokratije tokom panel diskusije podeliće predstavnici Kovina, Velikog Gradišta, Sombora, Užica, Niša i Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu. Skup će moderirati Aleksandra Vukmirović, nacionalna koordinatorka Evropske nedelje lokalne demokratije i šefica Odeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju SKGO.

Tribina će biti prilika da se predstave iskustva lokalnih samouprava u oblasti lokalne demokratije uz aktivno učešće studenata Fakulteta političkih nauka u vremenu predviđenom za diskusiju.

Skup će biti uživo prenošen na Fejsbuk i Jutjub kanalima SKGO. 

Facebook Live

Youtube Live

Dnevni red skupa