Vesti

Proglašeni pobednici medijskog konkursa za 2020. godinu

Osmi medijski konkurs SKGO „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, bio je otvoren za radove pripremljene u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2020. godine, a organizovan je u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“,  koji finansira Vlada Švedske.

U konkurenciji za nagrade bilo je 68 priloga, a odluku o pobednicima konkursa doneo je stručni žiri u sastavu: Nada Gogić, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su: 

Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Autori najboljih priloga nagrađeni su laptop računarima.

Ove godine, zbog epidemiološke situacije nije održana svečana dodela nagrada pobednicima medijskog konkursa, tako da su nagrade uručene u prostorijama SKGO uz puno poštovanje preporučenih mera zaštite.