Vesti

Opština Zvezdara organizovala onlajn sajam za zapošljavanje Romkinja

Sajam zapošljavanja Romkinja koji Gradska opština Zvezdara organizuje  u okviru projekta  "Korak do posla  – Podrška inkluziji Romkinja kroz međusektorsku saradnju na Zvezdari”, koji finansira Evropska unije počeo je u 18. februara 2021. godine i trajaće sedam dana.

U okviru projekta „Korak do posla“ podršku je dobilo 50 žena romske nacionalnosti, a priliku da prvog dana trajanja sajma razgovaraju sa potencijalnim poslodavcima, imale su 22 Romkinje od kojih je 20 završilo kurseve za radna mesta u salonima lepote, frizerke, kuvarice ili šnajderke. Kao dodatni vid podrške, svim učesnicama je obezbeđena adekvatna odeća i obuća za razgovor sa poslodavcima.

Od poslodavaca će putem interneta biti prisutni predstavnici trgovinskih lanaca, omladinskih zadruga ili agencija koji zapošljavaju sezonske radnike, saloni lepote i slično, a razgovori će trajati po 10 minuta.

Zainteresovani poslodavci, ali i Romkinje mogu se prijaviti na telefon 066 844 7474 i dobiti informaciju kada i gde da dođu ili da dobiju link za učešće na sajmu.

Ovo je deo aktivnosti na projektu koji finansira Evropska unija, a koji sprovodi Gradska opština Zvezdara u partnerstvu sa Centrom za reintegraciju i aktivizam Beograd. Ukupna vrednost projekta je oko 65.000 evra, a realizuje se u okviru grant šeme programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.