Vesti

Vebinar – Obuka „Primena Zakona o turizmu i Zakona o ugostiteljstvu“

SKGO organizuje obuku „Primena Zakona o turizmu i Zakona o ugostiteljstvu“, koja će se održati u formi vebinara (putem aplikacije ZOOM). Obuka je, prevashodno, namenjena službenicima koji se bave poslovima razvoja turizma, ugostiteljstva i inspekcijskim nadzorom na lokalnom nivou.

U pitanju je dvodnevni vebinar, a biće organizovan u dva termina:

  • 23. i 24. mart 2021. godine
  • 1. i 2. april 2021. godine.

Normativni okvir za razvoj turizma je poslednjih godina pretrpeo niz izmena koje su bitne za JLS. Usvajanjem Zakona o turizmu i Zakona o ugostiteljstvu po prvi put su oblasti turizma i ugostiteljstva razdvojene, a ugostiteljstvo regulisano posebnim zakonom. Imajući u vidu novine u ovim oblastima propisane navedenim zakonima, utvrđena je potreba lokalne samouprave za podrškom u adekvatnom tumačenju, ali i sprovođenju obaveza i poslova koje uvode ovi zakoni.

Cilj vebinara je unapređenje postojećih znanja i upoznavanje polaznika sa zakonskim rešenjima koja se tiču oblasti turizma i ugostiteljstva, razrešavanje najčešćih dilema kod JLS u primeni propisa iz ovih oblasti, osposobljavanje zaposlenih u lokalnoj administraciji da pravilno primenjuju propise i obavljaju poslove JLS, posebno poslove nadzora u oblasti ugostiteljstva, a za koje je nadležna JLS, kao i poslove u vezi sa razvojem turizma.

Ovu aktivnost SKGO organizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Pozivno pismo.pdf

Agenda 1.dan SKGO vebinar TiU105558.pdf

Agenda 2.dan SKGO vebinar TiU105558.pdf

PRIJAVNI FORMULAR - SKGO vebinar - turizam i ugostiteljstvo98443.doc