Vesti

Vebinar - Javne politike u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja

Stalna konferencija gradova i opština organizuje akreditovanu obuku/vebinar SKGO „JAVNE POLITIKE U OBLASTI POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA“ (šifra: 2021-07-1303) koji se realizuje preko platforme ZOOM.

Akreditovana obuka/vebinar biće organizovani u 4 termina po sledećem rasporedu:

1. termin – 09. jun 2021. godine - Prijavite se najkasnije do ponedeljka, 07.06.2021 na:  https://zoom.us/webinar/register/WN_5ExReKh5RByiqnRobEhbnA

- 2termin – 16. jun 2021. godine - Prijavite se najkasnije do ponedeljka, 14.06.2021. na:  https://zoom.us/webinar/register/WN_pM4uiOHHQ8-Tg1hxiN9Vpw

 - 3. i 4. termin – oktobar 2021. godine – Prijavljivanje će biti u septembru 2021. godine

Obuka/vebinar u svakom od naznačenih termina počinje u 10:00 časova. U prilogu Vam dostavljamo agendu, pozivno pismo, pregled dodatne literature relevantne za obuku i izvod iz Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS za 2021.godinu.

Nakon odobrenja Vaše registracije dobićete elektronski generisanu e-mejl poruku sa potvrdom o registraciji za učešće na obuci/vebinaru SKGO u kojoj će se nalaziti link za pristup vebinaru u odabranom terminu. Sve što je potom potrebno da uradite jeste da 10-15 minuta pre početka vebinara kliknete na link („click here to join“) i čekate da vebinar počne. Kada vebinar počne obavezno, ukoliko vam ta opcija izadje na ekranu, kliknite na plavi taster “join with computer audio”. Dan pre početka vebinara kao i na sam dan vebinara dobićete putem e-mejla automatske podsetnike sa identičnim linkom za pristup, tako da vebinaru možete pristupiti i na taj način - koristeći link koji Vam je stigao u okviru podsetnika („click here to join“).

Važne informacije o registraciji i učešću na vebinaru:

 Zbog adekvatnog evidentiranja Vaše prijave, kao i učešća na vebinaru/obuci, potrebno je da se prilikom registracije pridržavate odgovarajućeg uputstva za registraciju.

  • Molimo Vas da link za pristup vebinaru, koji ćete dobiti po izvršenoj registraciji, ne delite dalje – u tom slučaju dolazi do dupliranja imena učesnika (osoba koja bi vebinaru pristupila preko Vašeg pristupnog linka imala bi Vaše ime i prezime).
  • Molimo Vas da vebinar pratite sa jednog uređaja i mejl naloga koji ste naveli prilikom registracije zbog adekvatnog evidentiranja Vašeg prisustva vebinaru kroz sistem ZOOM platforme.
  • Ne preporučujemo da vebinar prati više osoba na jednom uređaju, jer će sistem evidencije kao učesnika identifikovati samo osobu sa čijeg je mejl naloga pristup izvšen. Iz tog razloga ostale osobe koje prate vebinar nije moguće evidentirati kao zvanične učesnike obuke/vebinara. 
  • Da bi se prisustvo učesnika smatralo validnim, potrebno je da učesnik sa naloga putem kojeg je registrovan prati akreditovanu obuku/vebinar u minimalnom trajanju od 80% ukupnog vremena trajanja vebinara/obuke.

Tehničke instrukcije za pristup i korišćenje ZOOM aplikacije :

SKGO napominje da je vebinar moguće pratiti na tri načina:

1) preko Internet pretraživača – bez instaliranja ZOOM aplikacije (Microsoft Edge, Chrome, Mozzila i dr.),

2) preko aplikacije ZOOM koja je instalirana na Vašem računaru i

3) preko aplikacije ZOOM koja je instalirana na Vašem mobilnom telefonu.

Aplikacija ZOOM je besplatna i može se instalirati sa internet adrese www.zoom.us odnosno iz prodavnice aplikacija na Vašem mobilnom telefonu. Skrećemo pažnju da korišćenje aplikacije preko mobilnog telefona, može izazvati veoma velike troškove telefonskog računa, ukoliko mobilni telefon ne koristi bežični Internet (WiFi mrežu).

SKGO preporučuje da se vebinari prate preko računara i korišćenjem instalirane aplikacije ZOOM zbog lakšeg praćenja izlaganja predavača i materijala koji se prezentuje. Za praćenje vebinara, potrebno je da učesnik ima računar sa pristupom internetu i zvučnik/slušalice, dok kamera nije potrebna. Svoja pitanja akreditovanim predavačima-trenerima učesnici će moći da postavljaju putem tastature u vidu tekstualnih poruka.

Ukoliko imate pitanja i nedoumica u vezi sa sadržajem akreditovane obuke/vebinara, možete kontaktirati šeficu Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj, Ljiljanu Jovanović elektronskim putem na adresu ljiljana.jovanovic@skgo.org ili pozivom na broj 064/870-33-23.

U slučaju eventualnih tehničkih poteškoća prilikom registracije i pristupa, možete se obratiti tehničkoj podršci SKGO elektronskim putem na adresu vebinari@skgo.org .