Vesti

Sprovedeno socijalno mapiranje u Smederevu

Stalna konferencija gradova i opština obezbedila je podršku gradu Smederevu u vidu sprovođenja metodologije socijalnog mapiranja radi integrisanja podataka o posebno ugroženim grupama u procese planiranja i odlučivanja u oblasti socijalne zaštite. Podrška se ogleda u učešću na onlajn treningu za socijalno mapiranje primenom GIZ metodologije, koji je realizovao Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) i sprovođenju socijalnog mapiranja na teritoriji mesne zajednice Slavija.

U skladu sa sporazumom o saradnji sa gradom Smederevom, potpisanom 5. marta 2021.g, SKGO je sprovela nabavku usluge socijalnog mapiranja koju je realizovao Crveni krst Smederevo.

U petak, 16. jula 2021. godine, na sastanku koji je održan pred predstavnicima lokalne samouprave u Smederevu, prikazani su rezultati sprovedenog mapiranja sa preporukama za unapređenje položaja lica koja pripadaju ranjivim društvenim grupama.

Socijalno mapiranje primenom GIZ metodologije u gradu Smederevu, na teritoriji MZ Slavija, realizovano je u okviru NALAS projekta „Jačanje lokalnih kapaciteta za sprovođenje Agende 2030 i principa “Ne ostavljajte nikoga iza sebe“, koji SKGO sprovodi u saradnji sa regionalnim projektom „Socijalna prava za osetljive grupe“, a koji realizuje GIZ u ime Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).