Vesti

Akreditovane online obuke „Rodno budžetiranje u lokalnoj samoupravi“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 29. oktobra do 9. novembra 2021. godine organizuje četiri jednodnevne akreditovane online obuke (vebinara) za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu „Rodno budžetiranje u lokalnoj samoupravi“. Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Obuka će biti obavljena po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Polaznici će nakon pohađanja akreditovanog programa obuke „Rodno budžetiranje u lokalnoj samoupravi“ i uspešno položenog testa znanja dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci. SKGO je obuku na istu temu realizovala tokom 2020. godine, ali je, zbog iskazane potrebe i interesovanja JLS za ovom obukom, odlučeno da ona bude ponovo realizovana i tokom 2021. godine.

Cilj obuke je da se predstavnici JLS koji obavljaju poslove u vezi sa planiranjem i upravljanjem javnim finansijama, predstavnici mehanizama za rodnu ravnopravnost, upoznaju sa procesom primene rodno odgovornog budžetiranja u lokalnoj samoupravi.

Termini online obuka – vebinara su sledeći:

  • petak, 29. oktobra 2021. godine, 
  • utorak, 02. novembra 2021. godine,
  • petak, 05. novembra 2021. godine i
  • utorak, 09. novembra 2021. godine.

 

Obuka u svakom od naznačenih termina počinje u 11:00 časova, a u skladu sa priloženom agendom.

Za prijavu predstavnika jedinica lokalne samouprave na jedan od predloženih termina vebinara, potrebno je izvršiti prijavu putem odabira i praćenja linka za jedan od željenih termina u nastavku:

S obzirom na to da je broj mesta ograničen, SKGO zadržava pravo da u slučaju većeg interesovanja i broja prijava odobri ravnomerno prisustvo predstavnika JLS, o čemu će svi prijavljeni biti blagovremeno obavešteni.

Posebno napominjemo da je za učešće na obuci potrebno da svaki učesnik ima računar sa pristupom internetu, zvučnik, odnosno slušalice, mikrofon a poželjno je da ima i kameru. Dodatne tehničke instrukcije u vezi sa pristupom i korišćenjem ZOOM platforme, preko koje će se ova obuka realizovati, prijavljeni učesnici će dobiti blagovremeno na svoju elektronsku adresu, zajedno sa pripremnim materijalom najmanje tri radna dana pre početka vebinara.

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je Sara Talijan na mejl sara.talijan@skgo.org ili pozivom na 064/870-3385.

Pozivno pismo_Rodno budžetiranje u lokalnoj samoupravi 2021.pdf

AGENDA - SKGO vebinar- Rodno budzetiranje u lokalnoj samoupravi 2021.pdf

Izvod iz Sektorskog programa.pdf