Vesti

Održana zajednička sednica tri Odbora SKGO

Treća zajednička sednica Odbora za komunalne delatnosti i energetiku, Odbora za urbanizam, stanovanje i izgradnju i Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije Stalne konferencije gradova i opština održana je onlajn, 12. oktobra 2021. godine. Sednicom je predsedavao gospodin Predrag Rojević, predsednik opštine Vrbas i predsednik Odbora za životnu sredinu i vanredne situacije.

U formalnom delu zajedničke sednice sva tri odbora, jednoglasno je usvojen dnevni red i Zapisnik sa druge sednice. U programskom delu zajedničke sednice, predstavljen je Nacrt strateškog plana SKGO 2022 – 2025, sa posebnim fokusom na programskom cilju broj 5 koji glasi Urbani razvoj zasnovan na principima održivosti, uključenosti i jednakosti, usmeren na prosperitet lokalnih zajednica i ugljeničnu neutralnost. Javna rasprava o Nacrtu strateškog plana SKGO traje do 20. oktobra 2021. godine.

Na kraju sednice, učesnicima je Svetlana Vukanović, ekspertkinja Svetske banke za transport predstavila Program „ Razvoj zelene infrastrukture i podrška lokalnim samoupravama“. Pod tačkom Razno, Klara Danilović, šefica Odeljenja za prostorno planiranje, urbanizam i stanovanje podsetila je učesnike o Odluci Predsedništva SKGO o raspisivanju izbora za članove Predsedništva SKGO, predsednika SKGO, članove Nadzornog odbora, predsednika Nadzornog odbora i predsednike odbora SKGO, više informacija o SKGO izborima 2021. godine možete naći putem sledećeg linka: http://www.skgo.org/vesti/detaljno/2760/skgo-izbori-2021