Vesti

Onlajn informativni sastanci – Drugi javni poziv lokalnim samoupravama za podnošenje prijava u okviru Programa EU Exchange 6

U okviru Programa EU Exchange 6 – „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole izvršenja javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“, objavljen je drugi javni poziv za izbor korisničkih lokalnih samouprava (LS) za dodelu paketa podrške, a koji obuhvata konkurse u tri različite oblasti, i to:

  • Konkurs za dodelu Paketa podrške za izradu plana razvoja LS
  • Konkurs za dodelu Paketa podrške za izradu srednjoročnog plana LS
  • Konkurs za dodelu Paketa podrške za unapređenje planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata LS 

U cilju detaljnog obrazloženja paketa podrške, kao i prijavne dokumentacije, biće organizovana dva onlajn informativna sastanka na kojima će biti predstavljene Smernice za podnošenje prijava kao i Obrasci za prijavljivanje i dati odgovori na pitanja učesnika - 31.januara i 2. februara 2023. godine. Učešće na onlajn informativnim sastancima se ostvaruju posredstvom pristupnih linkova, kako sledi:

  • Prvi onlajn informativni sastanak – utorak 31. januar 2023. godine u 10.00 časova,  https://rb.gy/oplpxz
  • Drugi onlajn informativni sastanak – četvrtak 2. februar 2023. godine u 10.00 časova,  https://rb.gy/2cuoyb

Dnevni red sastanaka

Program EU Exchange 6 finansira Evropska unija (EU) u okviru nacionalnog Programa IPA 2019 i sprovodi se u režimu direktnog upravljanja od strane Delegacije EU u Srbiji. Ključne resorno nadležne institucije na nacionalnom nivou jesu Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, dok Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) ima ulogu implementacionog partnera.