Vesti

Na drugom Partnerskom forumu predstavljen Nacrt plana razvoja opštine Krupanj

Opština Krupanj je 27. aprila organizovala drugi Partnerski forum i ovom prilikom predstavila Nacrt plana razvoja opštine Krupanj za period 2023-2030. godina.

Učesnicima foruma obratili su se načelnik opštinske uprave Milorad Simić i predstavnik Stalne konferencije gradova i opština Aleksandar Marinković, i tom prilikom istakli da je vrlo važno i značajno što su u izradu Plana razvoja kao krovnog dokumenta bile uključene sve zainteresovane strane.

„Danas su se okupile zainteresovane strane iz javnog sektora, udruženja građana, privrede i dali doprinos u finalizaciji Plana razvoja. Plan razvoja lokalne samouprave, jeste nešto što je predviđeno i Zakonom o planskom sistemu, ali je i značajan alat za lokalnu samoupravu koji će joj omogućiti da na najbolji način upravlja svojim razvojem. Mislim da smo imali vrlo lepu diskusiju oko toga šta su to prioriteti lokalne zajednice, koje su to mere i kako da se ti prioriteti dosegnu. Vrlo je važno to što je lokalna zajednica uzela značajno učešće u izradi ovog dokumenta“, rekao je Aleksandar Marinković, šef Ddeljenja za strateško planiranje i javne politike SKGO i koordinator Komponente 1 na programu EU Exchange 6.

„Meni je veoma drago da je danas uspešno održan ovaj forum, da su bili uključeni svi koji su mogli da doprinesu da ovaj dokument bude što bolji i što kvalitetniji. Osnova svega je i planiranje, mi smo opština koja nema veliki budžet, tako da je značajno da se dobro planira šta će se raditi i da se naprave prioriteti. Naš cilj je da se ostvari ono što je planirano“, izjavio je Milorad Simić, načelnik opštinske uprave Krupanj.

Stručna podrška u izradi Plana razvoja Opštini Krupanj pružena je kroz saradnju sa SKGO u realizaciji paketa podrške lokalnim samoupravama za izradu plana razvoja, koji je odobren u okviru programa EU Exchange 6, koji finansira Evropska unija.

U maju mesecu očekuje se održavanje javne rasprave kada će šira zajednica i svi zainteresovani moći da daju svoje predloge i sugestije, a posle čega se očekuje i izrada konačnog dokumenta i njegovo usvajanje na sednici Skupštine opštine u junu.