Vesti

Završna konferencija i dodela nagrada u okviru projekta „Škole za bolji kvalitet vazduha"

UNICEF i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) uz podršku Vlade Kraljevine Norveške organizuju završnu konferenciju i svečanu dodelu nagrada u okviru projekta „Škole za bolji kvalitet vazduha: monitoring zasnovan na građanima, STEM obrazovanje i aktivizam mladih u Srbiji”.

Konferencija će biti održana 3. jula 2023. godine, u Beogradu, u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ (Ulica Takovska 43), sa početkom u 12 časova,.

Tokom dve godine sprovođenja projekta, Stalna konferencija gradova i opština je zajedno sa partnerima radila na podizanju kapaciteta jedinica lokalne samouprave za kreiranje i unapređenje politika u oblasti zaštite i unapređenja kvaliteta vazduha, sa posebnim osvrtom na uključivanje mladih u procese kreiranja javnih politika.

U okviru završne konferencije biće uručene nagrade i priznanje za “Zajednicu posvećenu dobrom vazduhu” lokalnim samoupravama koje su učestvovale u projektu i pokazale najveći napredak u preduzimanju akcija smanjenja zagađenja vazduha, a koje su istvoremeno uključivale mlade iz lokalnih zajednica.

Prijavu za učešće na konferenciji potrebno je dostaviti do 29. juna 2023. godine, do kraja radnog dana, popunjavanjem formulara na linku: https://forms.office.com/e/Mcc6ej45Y5.

Kontakt osoba za dodatne informacije je Milica Janjić, saradnica u Odeljenju za urbani razvoj, životnu sredinu i komunalne delatnosti SKGO (0117357963, milica.janjic@skgo.org).

Dnevni red Skole za bolji kvalitet vazduha.pdf