Vesti

Počinje prijava na akreditovanu e-obuku "Rodna ravnopravnost na lokalnom nivou"

Stalna konferencija gradova i opština organizuje akreditovanu e-obuku (učenje na daljinu) na temu „Rodna ravnopravnost na lokalnom nivou“. Ova obuka se sprovodi u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu pridruživanja EU: Unapređenje kvaliteta usluga, dijaloga zainteresovanih strana i efikasnosti lokalne administracije“. Ovaj četvorogodišnji program finansira Vlada Švedske, realizuje Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR).

E-obuka se realizuju kao akreditovani program u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Dodatnih informacija radi, prilažemo Izvod iz Sektorskog programa o e-obuci. Učesnicima koji uspešno završe ovu obuku, odnosno odgovore na testove i zadatke u okviru svake od 9 lekcija, SKGO će, u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu, izdati i zvanični sertifikat.

Početak obuke je planiran za ponedeljak, 14. juna i trajeće šest nedelja - do ponedeljka, 19. jula 2021. godine. Učesnici e-obuke bi trebalo takođe da prisustvuju inicijalnom sastanku povodom početka e-obuke na kojoj će dobiti osnovne informacije o programu obuke, mentorima i načinu rada korišćenja SKGO platforme za učenje na daljinu. Inicijalni skup će se održati na ZOOM platformi u petak, 11.juna, sa početkom u 12 časova. Prijavljenim učesnicima će agenda i link za ZOOM sastanak biti blagovremeno poslati.

Za prijavu predstavnika JLS na e-obuku, potrebno je poslati popunjeni Prijavni formular iz priloga na adresu sara.talijan@skgo.org , najkasnije do utorka, 8. juna, u: 

1. skeniranoj verziji sa potpisom ovlašćenog lica, kao i

2. elektronskoj verziji (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na prethodni mejl ili pozivom na 064/8703385.

Pozivno pismo

Informacija za prijavljivanje

Prijavni formular

Izvod iz sektorskog programa o e-obuci