Vesti

Započinje serija obuka "Upravljanje normativnim procesima i izrada pravnih akata lokalne samouprave"

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) u periodu od 2. do 14. septembra 2021. godine organizuje dvodnevnu, akreditovanu obuku za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: "Upravljanje normativnim procesima i izrada pravnih akata lokalne samouprave", (šifra programa 2021-07-0301), koja će biti održana u formi vebinara (preko aplikacije ZOOM).

Učesnicima su na raspolaganju četiri moguća termina održavanja obuke:  

2 - 3. septembar 2021. 

6 - 7. septembar 2021. 

9 - 10. septembar 2021. 

13 - 14. septembar 2021. 

Sadržaj obuke biće istovetan u svakom od navedena četiri termina.

Ova sveobuhvatna obuka namenjena je zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave koji se bave pripremom i izradom nacrta lokalnih akata i ima za cilj ujednačavanje prakse izrade propisa kroz razvijanje i unapređenje znanja polaznika o samom procesu izrade lokalnih akata. U tom smislu obukom je obuhvaćen ceo proces izrade jednog lokalnog pravnog akta, kao i vrste i hijerarhija pravnih akata JLS, uloge različitih učesnika u njihovoj izradi, metodološka pravila za izradu akata, osnovna forma i sadržaj pravnog akta, nomotehnika, izmene i dopune akata, postupak donošenja odluka, njihovo objavljivanje i stupanje na snagu, analiza efekata propisa i praćenje sprovođenja pravnih akata JLS.

Obuka predstavlja deo Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS za 2021. godinu, te učesnici prisustvom tokom oba dana vebinara i uspešnim polaganjem testa, stiču pravo na sertifikat o uspešno završenoj obuci.

Posebno napominjemo da je identična obuka sprovedena u decembru 2020. godine i istu je uspešno završilo 89 učesnika iz 34 jedinice lokalne samouprave. Imajući u vidu da se program obuke "Upravljanje normativnim procesima i izrada pravnih akata lokalne samouprave" u Sektorskom programu kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u JLS nije menjao u odnosu na obuku održanu 2020. godine, preporučujemo da se za novi ciklus obuka prijave učesnici koji istu nisu prethodno pohađali i uspešno završili.

Učesnicima su na raspolaganju četiri termina obuke:

 2-3. septembar 2021. godine, sa početkom u 11:00 časova, link za registraciju:  https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_Ut0WdAHJRZeFmrPczbO7jg 

 6-7. septembar 2021. godine, sa početkom u 11:00 časova, link za registraciju: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_Qw79yB5XQYuYnwU4Er8mxQ

 9-10. septembar 2021. godine, sa početkom u 11:00 časova, link za registraciju:  https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_OrWZckbYQNGW51iZsejTFQ

 13-14. septembar 2021. godine, sa početkom u 11:00 časova, link za registraciju:  https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_fWefpgwCRaaRD5yaqjFTRw

Učesnik se može prijaviti za samo jedan, željeni termin putem linka navedenog uz odgovarajući datum. Molimo Vas da registraciju obavite najkasnije dva (2) radna dana pre termina obuke za koji ste se opredelili.

Za sve dodatne informacije u vezi sa sadržinom obuke, možete se obratiti Ružici Aranđelović Ilić, savetnici za normativne poslove i pripremu lokalnih akata, na adresu: ruzica.arandjelovic.ilic@skgo.org.

U slučaju da imate bilo kakve tehničke probleme sa registracijom i pristupom vebinaru, možete se obratiti tehničkoj podršci SKGO putem sledeće elektronske adrese: vebinari@skgo.org .

Dnevni red obuke - Upravljanje normativnim procesima i izrada pravnih akata JLS

Uvodni materijal - Upravljanje normativnim procesima i izrada pravnih akata JLS