Godišnji kalendar

јануар

Beograd - Sastanak i diskusija o razvojnim prioritetima Srbije

Stalna konferencija gradova i opština i kancelarija Svetske Banke u Beogradu organizuju sastanak i diskusiju o razvojnim prioritetima Srbije sa timom Svetske Banke. Sastanak će biti održan u sredu, 22. januara 2020. godine u Beogradu, u hotelu "Zira" (Ruzveltova 35), sa početkom u 11 časova.

Cilj ovog sastanka je da tim Svetske Banke dobije povratne informacije od predstavnika lokalnih samouprava o ostvarenim promenama u proteklom periodu, kao i o ključnim ograničenjima i prioritetima za pospešivanje privrednog rasta, smanjenje siromaštva i održivi razvoj u Srbiji u narednom periodu. Tokom sastanka, predstavnici Svetske Banke predstaviće i nalaze svog izveštaja "Srbija: Sistematska dijagnostična procena".

Učešće na sastanku treba potvditi najkasnije do ponedeljka, 20. januara 2020.g Klari Danilović, šefici odeljenja za urbanizam i stanovanje SKGO (mejl: klara.danilovic@skgo.org, telefon: 011/7357-906).

Pozivno pismo

Informacija o izveštaju - pitanja za diskusiju

Niš - Regionalna radionica "Javno-privatno partnerstvo u lokalnoj samoupravi"

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije organizuje dvodnevnu regionalnu obuku za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: „Javno-privatno partnerstvo u lokalnoj samoupravi“, u periodu 22 – 23. januar 2020. godine u Nišu, u Hotelu “New City”, Ulica Vožda Karađorđa 12, sa početkom u 10:00 časova.

Cilj obuke je osposobljavanje zaposlenih u gradskim i opštinskim upravama da prepoznaju potencijalne projekte iz oblasti javno - privatnog partnerstva (JPP) kao i da razumeju elemente i faze u izradi predloga projekta JPP.

Za prijavu zaposlenih u JLS na regionalnu obuku potrebno je poslati popunjeni prijavni formular na elektronsku adresu anita.popovic@skgo.org najkasnije do ponedeljka 20. januara 2020. godine u:

1. skeniranoj verziji sa potpisom ovlašćenog lica i

2. elektronskoj verziji (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima) 

Za sve dodatne informacije Vaši saradnici mogu kontaktirati Anitu Popović, stručnu saradnicu za lokalni ekonomski razvoj (kontakt telefon 064/8703378 i e-mail: anita.popovic@skgo.org).

Obuka se sprovodi u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u  Srbiji na putu ka EU- Druga faza“, koju podržava Vlada Švedske.

Pozivno pismo

Dnevni red

Prijavni formular

Izvod iz sektorskog programa obuka JPP u LS

Leskovac - Radionica „Procena rizika i upravljanje

U cilju kontinuirane podrške lokalnoj samoupravi za uspostavljanje modernog službeničkog sistema kroz podizanje kapaciteta lokalnih službenika i osnaživanje funkcije inspekcijskog nadzora u oblasti komunalne inspekcije, SKGO realizuje osam regionalnih radionica na temu „Procena rizika i upravljanje rizikom u komunalnoj inspekciji JLS“.

Usvajanjem Zakona o inspekcijskom nadzoru ustanovljene su određene obaveze za JLS, a jedna od važnijih jeste propisivanje „posebnih elemenata procene rizika i učestalost vršenja inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika iz izvorne nadležnosti JLS“. SKGO je 2018. godine u cilju pružanja normativne podrške svojim članicama pripremila „Model pravilnika o posebnim elementima procene rizika, učestalosti vršenja inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika i posebnim elementima plana inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije JLS“ i instruktivni materijal pod nazivom „Metodologija za postupak određivanja posebnih elemenata procene rizika i sprovođenje postupka procene rizika komunalne inspekcije iz izvorne nadležnosti“, što će biti u fokusu planiranih regionalnih radionica.

Regionalna obuka u Leskovcu biće održana 23. januara 2020.godine, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju (Ulica Leskovačkog odreda 6), sa početkom u 10 časova. 

Zbog ograničenih kapaciteta, moguća je prijava maksimalno tri službenika koji su inspektori.

Za prijavu zaposlenih u JLS na regionalnu radionicu, potrebno je poslati popunjeni prijavni formular iz priloga u elektronskoj verziji (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima) na adresu marko.tomasevic@skgo.org, najkasnije do utorka, 21. januara 2020. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Marku Tomaševiću, programskom direktoru za sistem lokalne samouprave na mejl marko.tomasevic@skgo.org.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Agenda Radionice-Procena rizika LE.pdf

Prijavni formular za SKGO-RR inspekcije LE.doc

Niš - Radionica „Procena rizika i upravljanje

U cilju kontinuirane podrške lokalnoj samoupravi za uspostavljanje  modernog službeničkog sistema kroz podizanje kapaciteta lokalnih  službenika i osnaživanje funkcije inspekcijskog nadzora u oblasti  komunalne inspekcije, SKGO realizuje osam regionalnih radionica na temu  „Procena rizika i upravljanje rizikom u komunalnoj inspekciji JLS“.

Usvajanjem Zakona o inspekcijskom nadzoru ustanovljene su određene  obaveze za JLS, a jedna od važnijih jeste propisivanje „posebnih  elemenata procene rizika i učestalost vršenja inspekcijskog nadzora na  osnovu procene rizika iz izvorne nadležnosti JLS“. SKGO je 2018. godine u  cilju pružanja normativne podrške svojim članicama pripremila „Model  pravilnika o posebnim elementima procene rizika, učestalosti vršenja  inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika i posebnim elementima  plana inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije JLS“ i instruktivni  materijal pod nazivom „Metodologija za postupak određivanja posebnih  elemenata procene rizika i sprovođenje postupka procene rizika komunalne  inspekcije iz izvorne nadležnosti“, što će biti u fokusu planiranih  regionalnih radionica.

Regionalna obuka u Nišu, 24. januara 2020. godine, u hotelu New City (Ulica. Vožda Karađorđa 12), sa početkom u 10 časova. 

Zbog ograničenih kapaciteta, moguća je prijava maksimalno tri službenika koji su inspektori.

Za prijavu zaposlenih u JLS na regionalnu radionicu, potrebno je  poslati popunjeni prijavni formular iz priloga u elektronskoj verziji  (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima) na adresu marko.tomasevic@skgo.org, najkasnije do utorka, 21. januara 2020. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Marku Tomaševiću, programskom direktoru za sistem lokalne samouprave na mejl marko.tomasevic@skgo.org.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Agenda Radionice-Procena rizika NIS.pdf

Prijavni formular za SKGO-RR inspekcije NI.doc