Godišnji kalendar

Septembar

Vebinar - „Unapređenje rada Interresorne komisije u JLS“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu avgust – septembar 2022. godine organizuje seriju dvodnevnih akreditovanih onlajn obuka za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: „Unapređenje rada Interresorne komisije u JLS“. Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske, a sprovodi SKGO.

Cilj obuke je jačanje kompetencija članova Interresorne komisije i drugih zaposlenih u JLS koji su zaduženi za planiranje, sprovođenje, finansiranje i praćenje usluga i mera obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške deci i učenicima, kao i unapređenje lokalnih  mehanizama za pružanje dodatne podrške deci, učenicima i odraslima.

Obuka će biti realizovana u sledećem terminu:

u ponedeljak i utorak, 5-6. septembra 2022. godine; link za prijavu je: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZcsc-mtqTwjHteXa_DIz7eP0LB0xPcCp8jj.

VIŠE INFORMACIJA

Beograd - Obuka „Sprovođenje procesa participativnog budžetiranja“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) 06-07. septembra 2022. godine, u Beograd (hotel M), organizuje obuku za zaposlene u lokalnim samoupravama (LS) na temu: „Sprovođenje procesa participativnog budžetiranja“. 

Rok za prijavu je četvrtak, 29. avgust.

Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Više informacija >>>

Vebinar - Finansiranje usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu avgust – septembar 2022. godine organizuje tri dvodnevne akreditovane onlajn obuke za zaposlene u jedinicama lokalne  samouprave na temu: „Finansiranje usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou“. Obuke realizujemo u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske a sprovodi SKGO.

Termin vebinara je u četvrtak i petak, 8 i 9. septembra 2022. godine; registracioni link je: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZcrfuGgrD4uHtTLgN4EB7lpn0KeCYxKzMo5

VIŠE INFORMACIJA

Vebinar - Finansiranje usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu avgust – septembar 2022. godine organizuje tri dvodnevne akreditovane onlajn obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: „Finansiranje usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou“. Obuke realizujemo u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske a sprovodi SKGO.

Termin vebinara je u ponedeljak i utorak, 12 i 13. septembra 2022. godine; registracioni link je: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMsf-6rrzIqHN19B1YfvLVozc43MvrktSgz

VIŠE INFORMACIJA

Sastanak Mreže energetskih menadžer i poverenika za energetsku efikasnost SKGO

Deseti sastanak Mreže energetskih menadžera i poverenika za energetsku efikasnost SKGO organizovan u saradnji sa Ministarstvom rudarstva energetike i USAID projektom „Better Energy“, biće održan u sredu, 14. septembra 2022. godine, u „ENVOY conference“ kongresnom centru, Beograd, Gospodar Jevremova 47, sa početkom u 13.00 časova.

Sastanak će biti posvećen diskusiji o predlogu preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije, kao i inovativnim pristupima u upravljanju energijom na lokalnom nivou. 

Rok za potvrdu učešća je do ponedeljka 12. septembra, na elektronske adrese milica.janjic@skgo.org i miodrag.gluscevic@skgo.org.

Dnevni red 10. sastanak mreze en. menadzera_14.09.22.pdf

Info-vebinar - Evropska nedelja lokalne demokratije

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje info-vebinar na temu Evropska nedelja lokalne demokratije 2022. „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju akciju“ koji će biti održan 14.09.2022, u periodu od 11h do 13h.

Tema ENLD za 2022 fokusira se na lokalne akcije za zaštitu životne sredine, borbu protiv klimatskih promena, jačanje otpornosti i rad na postizanju SDG 11 (Održive i otporne zajednice) i na načine na koje teritorijalne vlasti mogu da ga integrišu u svoje planove rada.

VIŠE INFORMACIJA

Sednica Predsedništva SKGO

Četvrta sednica Predsedništva Stalne koneferencije gradova i opština biće održana u petak, 16. septembra 2022. godine, sa početkom u 10 časova. Sednica će biti održana u onlajn formatu putem ZOOM platforme.

Za sednicu se predlaže sledeći dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika treće sednice Predsedništva SKGO

2. Izveštaj generalnog sekretara o radu SKGO u periodu između dve sednice Predsedništva

3. U susret obeležavanju jubileja SKGO tokom 2023. godine – 50. skupština SKGO u 2022. i 70. godina postojanja SKGO u 2023.  

- Najava održavanja 50. skupštine SKGO, 

- Informacija o početku priprema za obeležavanje jubileja SKGO tokom 2023. godine – 70 godina nacionalne organizacije gradova i opština

- Informacija o početku pripreme unapređenog vizuelnog identiteta i novog vebsajta SKGO

4. Zamena člana koji predstavlja SKGO u Savetu za stručno usavršavanje zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave

5. Predlog odluke o izmeni Odluke o utvrđivanju predloga Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije za imenovanje članova i zamenika članova delegacije Republike Srbije u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope

6. Predlog odluke o izmeni Odluke o imenovanju delegacije SKGO u Političkom komitetu Saveta opština i regiona Evrope

7. Informacija o učešću delegacije SKGO na H sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU i 7. dan proširenja EU

8. Informacija o planiranim aktivnostima SKGO i članica u okviru Evropske nedelje mobilnosti 2022. 

9. Informacija o održavanju Evropske nedelje lokalne demokratije 2022. 

10. Informacija o raspisivanju javnog poziva za pakete podrške za unapređenje kvaliteta i efikasnosti u pružanju usluga na lokalnom nivou

11. Pitanja i predlozi

Kontakt osoba za sve dodatne informacije je sekretar Predsedništva SKGO Maja Stojanović Kerić (011/735-7935, maja.stojanovic@skgo.org).

Obuka - „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje regionalnu radionicu na temu „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“, u utorak, 20. septembra 2022. godine u Požarevcu, u sali Skupštine grada Požarevca, Drinska ulica broj 2, sa početkom u 10 časova. Ovaj događaj se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radionice su namenjene predstavnicima JLS, članovima Komisije za izradu  godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog  zemljišta, Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje  u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao i članovima  Komisije za određivanje cena zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj  svojini (ukoliko je JLS obrazovala ovu Komisiju).

Prijave se vrše do petka 16. septembra 2022. godine do kraja radnog dana na linku: https://forms.office.com/r/hHFsQqfCWQ.

Za sve dodatne informacije Vaši saradnici se mogu obratiti gospođi Aniti Popović, na mejl: anita.popovic@skgo.org ili pozivom na 064/870-3378.

Pozivno pismo_Pozarevac 

Dnevni red radionice - Pozarevac 

Leskovac - Regionalni skup o etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje regionalni skup o etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave, koji će biti održan 20. septembra 2022. godine u Leskovcu, u sali Skupštine grada (Pana Đukića 9-11), , sa početkom u 11 časova.

Regionalni skup otvoriće predsednik SKGO i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, a ovom prilikom biće predstavljeni:

Prijava učešća se može izvršiti popunjavanjem kratkog obrasca: https://forms.office.com/r/x9VsPDVhwc

Dnevni red_regionalni skup o EK - Leskovac.pdf


ONLAJN - Sastanak Mreže za LER

Sastanak Mreže za lokalni ekonomski razvoj SKGO biće održan 21.septembra 2022. godine sa početkom u 11.00 časova. Skup će biti održan u onlajn formatu putem ZOOM platforme. Link za registraciju učešća je: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_E8Vlbh7uSgKAfOUVF_Ph0Q, a rok za prijavu je do utorka, 20. septembra 2022. godine do 12 časova.

Više informacija >>>

Obuka - „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje regionalnu radionicu na temu „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“, u sredu, 21. septembra 2022. godine u Beogradu, u Hotelu „M“ Bulevar Oslobođenja 56a, sa početkom u 10 časova. Ovaj događaj se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radionica je namenjena predstavnicima JLS, članovima Komisije za izradu   godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog   zemljišta, Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za  davanje  u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao i  članovima  Komisije za određivanje cena zakupa poljoprivrednog zemljišta  u državnoj  svojini (ukoliko je JLS obrazovala ovu Komisiju).

Prijave se vrše do ponedeljka 19. septembra 2022. godine do kraja radnog dana na linku: https://forms.office.com/r/L4GubG68Vs

Za sve dodatne informacije Vaši saradnici se mogu obratiti gospođi Aniti Popović, na mejl: anita.popovic@skgo.org ili pozivom na 064/870-3378.

Pozivno pismo_Beograd

Dnevni red radionice - Beograd

Niš - Regionalni skup o etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje regionalni  skup o etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave, koji će biti  održan 21. septembra 2022. godine u Nišu, u sali Skupštine grada  (Nikole Pašića 24), sa početkom u 11 časova.

Regionalni skup otvoriće predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić, a ovom prilikom biće predstavljeni:

Prijava učešća se može izvršiti popunjavanjem kratkog obrasca: https://forms.office.com/r/NwH2SQEj7B

Dnevni red_regionalni skup o EK - Leskovac.pdf


Novi Sad - Radionica „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 20. septembra do 6. oktobra 2022. godine organizuje sedam regionalnih radionica na temu: „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“. Ovaj događaj se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radionica u Novom Sadu biće organizovana u četvrtak, 22. septembra 2022. godine, u Hotelu „Centar“ Uspenska ulica broj 1, sa početkom u 10 časova.

Radionica je namenjena predstavnicima JLS, članovima Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao i članovima Komisije za određivanje cena zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini (ukoliko je JLS obrazovala ovu Komisiju).

Predavači na radionicama su koleginice iz Uprave za poljoprivredno zemljište, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede:

  • Marija Mitrović, šef Odseka za planiranje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta
  • Nataša Mladenović, šef Odseka za upravljanje poljoprivrednim zemljištem u državnoj svojini
  • Biljana Ilić, GIS grupa

Rok za prijavu učešća je do utorka 20. septembra 2022. godine putem linka: https://forms.office.com/r/A4wJRTeJUZ

Pozivno pismo Radionica upravljanje PZ - 22.9 Novi Sad.pdf

Dnevni red radionice PZ - 22.9 Novi Sad.pdf

Kragujevac - Regionalni skup o etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje regionalni skup o etičkom kodeksu funkcionera lokalne samouprave, koji će biti održan 22. septembra 2022. godine u Kragujevcu, u sali Skupštine grada (Trg slobode 3), sa početkom u 11 časova.

Regionalni skup otvoriće predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić, a ovom prilikom biće predstavljeni:

Prijava učešća se može izvršiti popunjavanjem kratkog obrasca: https://forms.office.com/r/1cdzdJ3zHy

2022-09-22 regionalni skup o EK - Kragujevac.pdf

Kraljevo - Radionica za Izradu i realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 20. septembra do 6. oktobra 2022. godine organizuje sedam regionalnih radionica na temu: „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“. Ovaj događaj se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radionica u Kraljevu će biti organizovana u četvrtak, 29. septembra 2022. godine, u hotelu „Turist“ (Trg srpskih ratnika 1), sa početkom u 10 časova.

Radionica je namenjena predstavnicima JLS, članovima Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao i članovima Komisije za određivanje cena zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini (ukoliko je JLS obrazovala ovu Komisiju).

Predavači na radionicama su koleginice iz Uprave za poljoprivredno zemljište, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede:

  • Marija Mitrović, šef Odseka za planiranje i korišćenje poljoprivrednog zemljišta
  • Nataša Mladenović, šef Odseka za upravljanje poljoprivrednim zemljištem u državnoj svojini
  • Biljana Ilić, GIS grupa

Rok za prijavu učešća je do utorka 27. septembra 2022. godine do kraja radnog dana putem linka: https://forms.office.com/r/EudTtnJ9ze

Dnevni red - radionica PZ Kraljevo 29.9.pdf

Radionica - Program uredjenja PZ Kraljevo.pdf

Niš - Obuka „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje regionalnu radionicu na temu „Izrada i realizacija godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta“, u petak, 30. septembra 2022. godine u Nišu, u Hotelu „Hotel New City“ Vožda Karađorđa broj 6, sa početkom u 10 časova  Ovaj događaj se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radionica je namenjena predstavnicima JLS, članovima Komisije za  izradu   godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja  poljoprivrednog   zemljišta, Komisije za sprovođenje postupka javnog  nadmetanja za  davanje  u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj  svojini, kao i  članovima  Komisije za određivanje cena zakupa  poljoprivrednog zemljišta  u državnoj  svojini (ukoliko je JLS  obrazovala ovu Komisiju).

Prijave se vrše do srede 28. septembra 2022. godine na linku: https://forms.office.com/r/N3CDCu3rpw

Za sve dodatne informacije Vaši saradnici se mogu obratiti gospođi Aniti Popović, na mejl: anita.popovic@skgo.org ili pozivom na 064/870-3378.

Pozivno pismo 

Dnevni red obuke