Vesti

Održana SKGO Mreža gradskih i opštinskih PR menadžera

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizovala je onlajn sastanak Mreže gradskih i opštinskih PR menadžera, u utorak 12. oktobra 2021. godine, pred više od 40 učesnika. Osnovna tema skupa bila je brendiranje lokalnih samouprava, a bilo je reči i o građanskoj participaciji na lokalu, kao i o aktivnostima na projektu za vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave.

Nakon uvodnih reči Nikole Tarbuka, zamenika generalnog sekretara SKGO, Ivana Injac i Aleksandar Đukić sa projekta za vidljivost i komuniciranje reforme javne uprave, predstavili su Smernice za komuniciranje reforme javne uprave (RJU) i Smernice za korišćenje društvenih mreža za organe i institucije javne uprave. Reč je o dokumentima koji su nastali u okviru aktivnosti predviđenih Strategijom reforme javne uprave u Republici Srbiji za period od 2021. do 2030. godine.

Koleginica Snežana Miloradović iz Velikog Gradišta predstavila je iskustva ove lokalne samouprave sa učešćem građana pri izradi budžeta opštine za 2020. godinu.

Centralni deo sastanka bio je posvećen brendiranju lokalnih samouprava, pa su Isidora Beraha i Zoran Krtinić, konsultanti SKGO govorili o pojmu brenda u LS i ključnoj terminologiji, koracima koje je potrebno preduzeti da bi se osmislio brend LS, kao i o praktičnim primerima. 

Nakon završenih prezentacija održana je i kraća diskusija. 

Brendiranje LS - PPT1

Brendiranje LS - PPT2