Vesti

Počinju prijave na akreditovanu e-obuku "Rodna ravnopravnost na lokalnom nivou"

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje akreditovanu e-obuku (učenje na daljinu) na temu „Rodna ravnopravnost na lokalnom nivou“(Šifra programa 2024-07-0813). Obuka je namenjena donosiocima odluka i zaposlenima u gradovima i opštinama sa ciljem da obezbedi podršku lokalnim samoupravama kroz osnaživanje njihovih kapaciteta za usvajanje i sprovođenje principa rodne ravnopravnosti u svakodnevnoj praksi.

Početak e-obuke je planiran za četvrtak 10. oktobar, i trajeće šest nedelja – odnosno do 22. novembra 2024. godine. Obuka se organizuje u okviru Projekta „E-obuka o Rodnoj ravnopravnosti za jedinice lokalne samouprave (JLS)" a koju sprovodi Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština, a podržava Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

E-obuka se realizuju kao akreditovani program u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2024. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2024. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Dodatnih informacija radi, prilažemo Izvod iz Sektorskog programa o e-obuci. Učesnicima koji uspešno završe ovu obuku, odnosno odgovore na testove i zadatke u okviru svake od 9 lekcija, SKGO će, u saradnji sa Nacionalnom akademijom za javnu upravu, izdati i zvanični sertifikat.

Učesnici e-obuke bi trebalo takođe da prisustvuju inicijalnom sastanku povodom početka e-obuke na kojoj će dobiti osnovne informacije o programu obuke, mentorima i načinu rada korišćenja SKGO platforme za učenje na daljinu. Inicijalni skup će se održati na ZOOM platformi u četvrtak, 10. oktobra, sa početkom u 10.30 časova. Prijavljenim učesnicima će agenda i link za ZOOM sastanak biti blagovremeno poslati.

U skladu sa nastojanjima da sistem stručnog usavršavanja zaposlenih u lokalnoj samoupravi bude sveobuhvatan, usklađen sa zakonskim okvirom kao i sa potrebama zaposlenih u organima gradova i opština, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), kao akreditovani sprovodilac obuka iz Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, za proces prijavljivanja učesnika na obuke i evidenciju o sprovedenim obukama koristi LMS sistem Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU).

Prijava na ovu, kao i sve ostale akreditovane obuke koje sprovodi SKGO, vrši se putem naloga na LMS platformi, kome pristupate putem sledećeg linka: https://lms.napa.gov.rs/login/index.php (za više informacija pogledajte priloženo uputstvo za prijavu na obuke SKGO).

NAPOMENA: Ukoliko niste ranije registrovani na LMS platformi Nacionalne akademije za javnu upravu potrebno je da najpre izvršite registraciju klikom na link https://lms.napa.gov.rs/ , a zatim na polje „registracija“(u gornjem levom uglu ekrana).  Za više informacija o registraciji pogledajte priloženo uputstvo o registraciji.

Učesnici koji žele da pohađaju obuku, a nisu zaposleni u organima lokalne samouprave i pri tome institucija/organizacija iz koje dolaze nije registrovana na LMS platformi Nacionalne akademije za javnu upravu mogu se prijaviti na obuku preko linka: https://forms.office.com/e/38GJ8trdiv učesnici koji se prijave na ovaj način takođe će dobiti sertifikat/potvrdu o završenoj obuci, ali neće biti registrovani u sistemu NAJU.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Sara Talijan, (mejl - sara.talijan@skgo.orgtel. - 064/870-33-85).

Pozivno pismo

Plan rada

Registracija - Uputstvo za korisnike

Informacija za prijavljivanje na SKGO e-obuku 

Uputstvo za prijavu na akreditovane SKGO obuke (NAJU LMS platforma)

Izvod iz sektorskog programa obuke zaposlenih u JLS 2024-550-552